Over Ons

In het landelijke Oudenaken ligt Hoeve Lemaire. Daar stelt men alles in het licht om smaakvolle aardappelen van hoge kwaliteit te telen. Deze aardappelen worden vervolgens rechtstreeks van de hoeve verkocht aan de consument.

De boerderij wordt uitgebaat door Maarten Lemaire en zijn echtgenote Lieselot Vankeerberghen. Ook de ouders, Hubert Lemaire en Anita Pint, steken nog een handje toe. Maarten en Lieselot zijn de tweede generatie die het principe van korte keten toepast. De rechtstreekse verkoop van aardappelen werd in 1977 gestart door Hubert en Anita.

Hoeve Lemaire biedt een ruim assortiment aardappelsoorten aan, die bovendien in verschillende hoeveelheden te verkrijgen zijn (3 kg; 5 kg; 10 kg; 25 kg). De aardappelen worden ongewassen verkocht, en zo blijft de kwaliteit beter en langer gehandhaafd. Bewaaradvies: het is verstandig de aardappelen op een donkere en koele, vorstvrije plaats te bewaren.

Welke weg leggen de aardappelen af?
Louis en Julie, de kinderen van Maarten en Lieselot, aan het woord: Vilt Teevee - Jong geleerd - Hoeve Lemaire

Aardappelen, lekker!
Aardappelen passen perfect in een moderne keuken. Snelle en creatieve aardappelreceptjes vind je op www.aardappel.be. Denk maar aan aardappelcupcakes, frittata of aardappelsalades. Ook de liefhebbers van de klassiekers kunnen er terecht voor bv. een heerlijke aardappelgratin of puree op z'n best.

Andere leuke recepten met aardappelen: Lekker van bij ons.

Interessante links:
Recht van bij de Boer
Boerenmarkt Gaasbeek: Facebook en Website

IMG 1565
Hoeve op de Jan Vandersteenstraat 1, 1600 Oudenaken